Obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko: Kierownik Działu Depot Miejsce pracy: Gdynia

2021-10-13 ID OFERTY: 454794
  • LANGOWSKI LOGISTICS Sp. z o.o. (zobacz więcej)

Polska, Gdynia, pomorskie

LANGOWSKI LOGISTICS Sp. z o.o z siedzibą w Gdyni to nowoczesna polska firma specjalizująca się w spedycji i logistyce międzynarodowej.

Powstała w 2004 roku, zatrudnia obecnie ponad 180 specjalistów w 7 lokalizacjach w Polsce.

Posiada własną Agencję Celną oraz sieć magazynów składowo-przeładunkowych.

Misją firmy jest wspieranie rozwoju i optymalizacja biznesu Klientów poprzez dostarczanie wiedzy i indywidualnych rozwiązań logistycznych.

Twój zakres obowiązków

• koordynacja pracy działu depotów kontenerowych, odpowiedzialność za wyniki i efektywność,
  • negocjacje i współpraca z terminalami i depotami zewnętrznymi na terenie całej Europy,
  • współpraca z kontrahentami polskimi i zagranicznymi,
  • kompletowanie i analizowanie danych dot. ruchów kontenerów,
  • współpraca z działem handlowym w zakresie ofertowania sprzedaży kontenerów nowych i używanych,
  • negocjacje zakupu kontenerów od dostawców,
  • planowanie, organizowanie i nadzorowanie repozycjonowania kontenerów, także w ramach transportu intermodalnego w Polsce i Europie,
  • raportowanie pracy działu bezpośrednio do Zarządu spółki.

Nasze wymagania

• minimum 3-letnie doświadczenie w zarządzaniu flotą kontenerów, ich składowaniu, utrzymaniu i repozycjonowaniu,
  • wiedza z zakresu budowy, inspekcji i napraw kontenerów,
  • wiedza z zakresu realizacji usług transportowych i spedycyjnych,
  • doświadczenie w zakresie transportu intermodalnego i organizacji repozycjonowania kontenerów,
  • znajomość języka angielskiego w stopniu zaawansowanym (umożliwiającym swobodną komunikację biznesową),
  • umiejętność prowadzenia negocjacji i szybkiego podejmowania decyzji.

To oferujemy

• możliwość rozwoju w jednej z najszybciej rozwijających się firm logistycznych w Polsce z tytułami: Gazele Biznesu, Diamenty Miesięcznika Forbes,
  • realny wpływ na rozwój działu i tworzenie strategii organizacji,
  • możliwość kreowania i wdrażania własnych inicjatyw i pomysłów,
  • atrakcyjne i terminowe wynagrodzenie w oparciu o umowę o pracę lub kontrakt B2B,
  • a także dostęp do firmowych benefitów (multisport, ubezpieczenie grupowe, pakiety szkoleń, imprezy integracyjne),
  • coroczną premię i wszelkie potrzebne narzędzia do pracy.

W związku z obowiązywaniem od dnia 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) RODO prosimy o zamieszczenie w CV oświadczenia o następującej treści:

Na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO oświadczam, iż wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Administratora, którym jest LANGOWSKI LOGISTICS Sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni, przy ul. Hutniczej 16, 81-061 Gdynia, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Gdańsk Północ w Gdańsku VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000902900, NIP: 9581695728, REGON: 381455449, moich danych osobowych zawartych w przesłanej aplikacji w celu: przeprowadzenia procesu rekrutacji na aplikowane stanowisko, w tym również zamieszczonego tam zdjęcia (wizerunku).
Informujemy, że otrzymane CV, które nie będą zawierały ww. oświadczenia nie będą brane pod uwagę w procesie rekrutacji.