KIEROWNIK DZIAŁU W LOKALU GASTRONOMICZNYM
1) wdrażanie i nadzór nad utrzymaniem standardów żywienia;
2) nadzór nad pracą i funkcjonowaniem całości pionu gastronomicznego w ośrodku,
3) opracowywanie bieżących jadłospisów według wewnętrznych standardów firmy,
4) zatowarowanie kuchni oraz prowadzenie gospodarki magazynowej;
5) nadzór nad środkami finansowymi w zakresie wydatkowania na dostawy i usługi w zakresie realizowanych zadań;
6) układanie jadłospisów, sporządzanie kalkulacji dla gości wczasowych, na imprezy okolicznościowe oraz cateringi;
7) obsługa programu LSI, wprowadzanie nowych receptur, faktur zakupu, sporządzanie ofert gastronomicznych, kontrolowanie systematyczności w rozliczeniach.
8) przygotowywanie dokumentów do przetargów oraz nadzór nad realizacją zamówień publicznych na dostawy żywności oraz na dostawy sprzętu kuchennego i zastawy stołowej, obrusów itp.;
9) ustalenie i planowanie potrzeb do planu rzeczowo-finansowego oraz kierowanie jego realizacją w zakresie dziale gastronomicznego;
10) nadzorowanie prowadzenia dokumentacji związanej z systemem HACCP oraz kontrolowanie jego przestrzegania przez personel z działu gastronomicznego. Przestrzeganie wymogów GMP, GHP;
11) nadzór i racjonalne planowanie pracy podległego Działu w Oddziale w tym: sporządzanie harmonogramów czasu pracy i ich wykonania oraz nadzór nad prawidłowym (zgodnie z obowiązującym Kodeksem Pracy) rozliczaniem czasu pracy.