KUCHARZ
Zakres obowiązków oraz wymagane dokumenty zostały zamieszczone na stronie BIP CIS w Bytomiu w zakładce oferty pracy https://bip.cisbytom.pl/ogloszenie-naboru-kandydatow-na-stanowisko-kucharza-2/
Do głównych obowiązków na tym stanowisku będzie należało:
-higieniczne przygotowanie posiłków zgodnie z jadłospisem oraz zgodnie z wymogami HACCP;
-sporządzenie zapotrzebowania właściwej ilości surowców niezbędnych do przygotowania posiłków wg jadłospisów dekadowych,
-dbałość o wysoką jakość przygotowywanych potraw,
-przestrzeganie norm, ilości i jakości wydawanych posiłków,
-przyjmowanie produktów z magazynów do obróbki,
-przygotowywanie i przechowywanie próbek żywnościowych,
-prowadzenie oszczędnej gospodarki materiałowej,
-właściwa i zgodna z instrukcją obsługa urządzeń i sprzętów stanowiących wyposażenie kuchni,
-przestrzeganie higieny osobistej i estetyki miejsca pracy,
-dbałość o stan sanitarno-higieniczny powierzonego odcinka pracy,
-nadzorowanie i koordynowanie prac pomocy kuchennych oraz uczestników CIS na danym odcinku pracy,
-wykonywanie innych zadań zleconych przez Dyrektora