KUCHARZ
1. Sporządzanie jadłospisu wspólnie z intendentem.
2. Sporządzanie zapotrzebowania na surowce potrzebne do przygotowania obiadu do intendenta oraz pobieranie surowców z magazynów wraz pomocami kuchennymi.
3. Przygotowanie zaplanowanego obiadu.
4. Pobieranie i przechowywanie próbek żywności.
5. Nadzorowanie i pomoc w czyszczeniu i obieraniu warzyw.
6. Wydawanie przygotowanego obiadu.
7. Prawidłowe używanie sprzętu technicznego znajdującego się w kuchni, zmywalni, obieralni i innych pomieszczeniach należących do bloku żywieniowego zgodnie z przepisami bhp i instrukcjami obsługi tych urządzeń.
8. Stosowanie się i znajomość przepisów z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością oraz systemu HACCP.
9. Wykonywanie wspólnie z pomocami kuchennymi czynności związanych z utrzymaniem czystości w pomieszczeniach kuchennych zgodnie z instrukcjami mycia i dezynfekcji.
10. Organizowanie pracy pomocy kuchennych zgodnie z ich zakresem czynności i przydzielanie im zadań służbowych stosownie do zaistniałej sytuacji.
11. W przypadku nieobecności jednej lub więcej pomocy kuchennej wspólnie z pozostałymi pomocami kuchennego wykonuje obowiązki nieobecnych pomocy kuchennych.
12. Wykonywanie poleceń służbowych dyrektora szkoły i kierownika gospodarczego.
Godziny pracy 6:15 - 14:15