PIEKARZ
Godz. pracy I zm. 4:00 do 12:00, II zm. 12:00 do 20:00., III zmiana od 20.00 do 4.00.
1.Zapoznanie się z przepisami BHP i ppoż, przejście instruktarzu na stanowisku pracy.
2.Zapoznanie się z obowiązkami i uprawnieniami.
3.Zapoznanie się ze strukturą organizacyjną i regulaminem
pracy w Spółdzielni.
4.Zapoznanie się z przygotowaniem surowców piekarskich
do procesu produkcji pieczywa (przesiewanie mąki,
sporządzanie roztworu soli, drożdży, rozpuszczanie tłuszczu itp.
5.Zapoznanie się z prowadzeniem rozczynów i kwasów oraz ciast żytnich, pszennych oraz mieszanych.
6.Przygotowanie ciasta do wypieku oraz wypiekanie ciast różnych gatunków.
7.Rozważanie ciasta na sztuki o odpowiednim ciężarze, formowanie sztuk i odstawianie do fermentacji końcowej.
8.Załadunek pieczywa do komór wypiekowych.
9.Przesadzanie, wysadzanie i nawilżanie pieczywa.