POMOC KUCHENNA
1. Przygotowanie potraw zgodnie z wytycznymi szefa kuchni i oszczędne gospodarowanie artykułami spożywczymi.
2. Pomoc w porcjowaniu i wydawaniu posiłków. Odpowiedzialność za wykonywanie pomiaru temperatur zup i mięs.
3. Utrzymanie czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie zasad przepisów higieniczno-sanitarnych, dyscypliny pracy, BHP i ppoż. oraz HACCP.
4. Mycie naczyń (wyparzanie) i sprzętu kuchennego.
5. Sprzątanie pomieszczeń i ciągów kuchennych, obieralni, zmywalni, szaf ze sprzętem kuchennym, pranie fartuchów i ścierek.
6. Doraźne zastępowanie szefa kuchni w przypadku jego nieobecności.
9. W razie konieczności pomoc w zaopatrywaniu przedszkola w artykuły spożywcze i sprzęty stanowiące wyposażenie kuchni.
10. Wykonywanie innych