POMOC KUCHENNA
Przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami; pobieranie surowców i półproduktów do produkcji; zabezpieczenie surowców i wyrobów gotowych przed zepsuciem; prowadzenie obróbki wstępnej surowców; wykonywanie różnych asortymentów potraw; przestrzeganie higieny produkcji; posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i dbanie o ich czystość i ich konserwacja; dbanie o czystość w kuchni pomieszczeniach socjalnych;
pomoc przy przygotowywaniu potraw na imprezy okolicznościowe; utrzymanie czystości kuchni i pomieszczeń socjalnych, przestrzeganie przepisów BHP, P. Poż, wymogów sanitarno- higienicznych, przestrzegania procedur HACAP.
Praca na stanowisku pomocy kuchennej wymaga niekiedy dyspozycyjności po godzinach pracy w związku z organizacją kilkunastu imprez w ciągu roku (terminy imprez ustalane są z wyprzedzeniem).