- praca w kuchni, wydawanie produktów spożywczych,
- wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych,
- posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy wydawaniu produktów spożywczych oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń,
- rozmieszczanie i układanie towarów w wyznaczonej przestrzeni magazynowej, zabezpieczanie ich przed zepsuciem,
- przyjmowane towarów do magazynu, uczestnictwo w odbiorze ilościowym i jakościowym,
- przestrzeganie terminów ważności i trwałości towarów,
- utrzymanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy (mycie, wyparzanie, suszenie i polerowanie naczyń, sztućców oraz sprzętu kuchennego), a także porządkowanie pomieszczeń po zakończeniu pracy,
- utrzymanie porządku i czystości w magazynie,
- odpowiedzialność za czystość i higienę w pomieszczeniach kuchni,
- przestrzeganie norm i zasad sanepidu, BHP, i przeciwpożarowych,
- czynny udział w inwentaryzacjach, doraźnych, ciągłych, zdawczo-odbiorczych,
- wykonywanie prac porządkowych w obrębie Zagrody,
- przygotowywanie kawy, herbaty oraz ich wydawanie,
- sprzedaż małej gastronomii oraz pamiątek,
- informowanie turystów o wydarzeniach i atrakcjach turystycznych w Pszczynie,
- wykonywanie jakichkolwiek innych prac.
*Równoważny system czasu pracy (godziny pracy 9:00-17:00, 10:00-18:00, 11:00-19:00 lub 12:00-20:00).