SPECJALISTA DS. JAKOŚCI - KONTROLER JAKOŚCI
tworzenie kart charakterystyki produktów, specyfikacji surowcowych, specyfikacji produktowych oraz kart technicznych produktów, kontrola zgodności etykiet/atestów z wymaganiami prawa paszowego
bieżąca kontrola procesów produkcyjnych; kontrola higieny produkcji, hal produkcyjnych, magazynów, maszyn i urządzeń; prowadzenie wymaganych dokumentów dotyczących jakości oraz nadzór nad nimi;
monitoring i kontrola funkcjonowania systemu opartego na HACCP; aktualizacja instrukcji oraz procedur Systemu Zarządzania Jakością; monitoring i bieżąca kontrola systemu identyfikacji partii; ocenę wyrobów pochodzących z reklamacji; analizowanie powstałych w toku produkcji oraz zgłoszonych z rynku niezgodności,
raportowanie przełożonemu o jakości produkowanych wyrobów; przeprowadzanie audytów wewnętrznych;
aktywne uczestnictwo w inspekcjach, kontrolach, obejmujących zakres kontroli jakości; wystawianie kart BDO, prowadzenie ewidencji; śledzenie zmian w przepisach prawa paszowego; wykonywanie innych poleceń przełożonych związanych z pełnioną funkcją;
organizowanie pracy własnej w sposób zapewniający prawidłową i terminową realizację zadań.