STAŻYSTA / MŁODSZY ASYSTENT (POZOSTALI SPECJALIŚCI OCHRONY ZDROWIA GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANI)
Udział w sprawowaniu nadzoru nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży, żywności oraz warunków żywienia zbiorowego;
Udział w sprawozdaniu nadzoru nad jakością zdrowotną żywności
Udział w sprawowaniu nadzoru nad warunkami zdrowotnymi produkcji materiałów i obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, produktami kosmetycznymi oraz innymi wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi
Pobór próbek żywności, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz próbek sanitarnych
Sporządzanie opracowań z monitoringu wybranych grup środków spożywczych,
Prowadzenie postępowań administracyjnych i egzekucyjnych, opracowywanie pism interwencyjnych, decyzji itp.
Praca w terenie przeprowadzenie kontroli obiektów