SZEF KUCHNI (O)
1.) Przygotowanie miejsca pracy przed rozpoczęciem wydawania potraw przez kuchnię.
2.) Obróbka wstępna warzyw, owoców oraz wszelkich surowców.
3.) Rozdrabnianie warzyw, owoców i innych surowców.
4.) Utrzymanie czystości w obrębie kuchni i zaplecza sanitarnego.
5.) Dbanie o dostępność środków czystości w kuchni i na zapleczu sanitarnym.
6.) Opieka, koordynowanie i nadzór nad pracownikami kuchni oraz stażystami.
7.) Pozostałe prace mające na celu utrzymanie kuchni w czystości oraz ułatwienie pracy całej obsłudze lokalu.
8.) Przestrzeganie zasad technologii i estetyki oraz przepisów BHP.
9.) Oszczędne gospodarowanie produktami spożywczymi i dbałość o sprzęt.
10.) Udział w przygotowaniu menu na imprezy okolicznościowe.
11.) Zamawianie produktów i monitorowanie ich jakości.